T: 06-23914177 E: info@kee-mv.nl A: Witte Paal 157, 1742 NX SchagenSolliciteren?


Regelmatig kijk ik samen met een klant naar zijn/haar sollicitatiebrief, noem het motivatiebrief 'whatever'. Je kunt in één oog oplsag zien of de brief met tijd en aandacht is geschreven, waar motivatie ligt.


Is de sollicitatiebrief met veel aandacht geschreven, want dat kost tijd. Solliciteren is gewoonweg een intensief proces. En niet van 'dat doe ik even'.

Regelmatig zie ik dat mijn klanten de werkzaamheden beschrijven die ze bij hun huidige werkgever uitvoeren. Dat vind ik dan best een interessante. Ik vraag dan of dit ook de werkzaamheden zijn die in de vacature staan.


Een goede sollicitatiebrief gaat namelijk niet over jou en je huidige werk. Je sollicitatiebrief moet gaan over dat jij de oplossing bent voor het probleem van de werkgever. Jij biedt precies wat werkgever zoekt. Zodat zijn probleem wordt opgelost. Alles wat je schrijft, moet jou koppelen aan het profiel van de vacature.


Denk jij dat jij jezelf verkoopt, als je schrijft wat je allemaal doet? En ook nog eens je cv opsomt in je sollicitatiebrief? Natuurlijk niet. Alleen als die werkzaamheden ook gevraagd worden in je vacature, wordt je verhaal relevant. Anders is het enkel ballast.


Een sollicitaitebrief is bedoeld om aan de hand van jou intrinsieke motivatie en jouw unieke talenten jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten.


Dus: schrijf alleen die dingen, die de werkgever interessant kan vinden. De werkgever heeft een probleem en jij biedt de oplossing.


Ik zeg altijd "Een goede voorbereiding kost tijd" en solliciteren kost tijd. Het overhaastenvan je sollicitatie is nummer één oorzaak van een sollicitatie blunder. Ook het niet afstemmen van je cv op de vacature is een cruciale fout. Elke letter moet relevant zijn. Alleen dan maak je kans op succes.


Zet m op, veel succes


KEE

EMOTIES IN ALLE VORMEN

Wij zitten in een bijzondere situatie.....

De mensheid is getroffen door een pandemie, een zeer surrealistische situatie.

Deze pandemie houdt ons allemaal bezig of wij willen of niet....

Zoeken wij het nu in de oplossingen of houden de problemen ons bezig?

De één zoekt steun bij een ander, terwijl die ander het juist graag zelf wil oplossen en voelen.

Wat deze situatie vooral geldt, is dat we naar binnen gaan. We gaan werkelijk voelen wat het met ons doet en hoe wij ermee omgaan.

Niet één laagje, maar vele diepe lagen worden aangeraakt. En die emoties mogen er zijn.

Het stuurt ons naar inzichten en oplossingen waar wij eerder nooit aan gedacht hebben en gaan deze zelfs toepassen.

Het houdt ons bezig en zouden er graag afstand van willen nemen. Niet wit en niet zwart, maar in de kleur die wij zelf willen invullen.

Vrijheid staat of valt met hoe sterk je bent en hoe je ermee om gaat. Een ieder doet het op zijn of haar manier. Er is geen goed en er is geen fout.

Wees extra lief voor jezelf....


Groetjes KEESTEVIG IN JE SCHOENEN....
De eerste stap naar assertiviteit is werken aan je zelfvertrouwen. Want hoe meer zelfvertrouwen in jezelf hebt, hoe vanzelfsprekender en makkelijke het voor jou is om te communiceren wat je wilt.

Groetjes,

KEEGratis ontwikkeladvies werkenden 45 plus

Je hebt het prima naar je zin op je werk. Maar over 10 jaar kan je baan er wel héééél anders uit zien. De arbeidsmarkt verandert snel maar jij ook. Het is altijd goed om na te denken over je toekomst van jouw baan en ook je persoonlijke ontwikkeling. Het ontwikkeladvies geeft je inzicht in je huidige werk, je kwaliteiten en je mogelijkheden. Het traject bestaat uit 4 gesprekken. Omdat het ontwikkeladvies voortkomt uit een subsidieregeling vanuit het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid kost het jou niets.

Voor wie is het ontwikkeladvies?

Werknemers of zelfstandige zonder personeel die 45 jaar of ouder zijn en gemiddeld 12 uur per week werkzaam zijn.

Het ontwikkeladvies zorgt ervoor dat je beter weet wat jouw kracht is, wat je belangrijk vindt in je werk en hoe je verder wilt. En je krijgt een op maakt gemaakt advies met een bruikbaar actieplan.

Aan een ontwikkeladvies zijn geen kosten verbonden als je onder de doelgroep valt dus .....neem je regie en maak een afspraak.

Groetjes,

KEEMet welke bril kijk jij?

Wij kunnen effectiever communiceren als wij zicht hebben op onze eigen drijfveren en percepties en weten hoe ons gedrag op anderen overkomt. Als wij vervolgens ook nog leren hoe wij anderen kunnen benaderen op een manier die zij verstaan en accepteren, dan hebben wij de sleutel tot daadwerkelijke communicatie en wederzijds begrip in handen. Wil je meer inzicht in jouw drijfveren? Weten wie jij bent? Wat er speelt bij anderen? Hoe je in een team optimaal kunt presteren? Maak een vrijblijvende afspraak en check wat een drijfveren analyse voor jou kan betekenen ️

*

#Graves #persoonlijke #culturele #ontwikkeling #wetenschappelijk #analyse #praktisch

Groetjes,

KEE